Leptirići, prvi put…

Da li se i vi sećate svog prvog puta?

… prvo zaljubljivanje se nikada ne zaboravlja

Kada sam prvi put napisala pesmu bila sam jako mala i jako zaljubljena. Mislila sam ceo svet će se porušiti, ako ta ljubav nije večna. Sanjala sam tada o svom srećnom kraju, očekivala sam ga svakog trena. Kada on nije došao sela sam i iz iskrene klinačke tuge napisala pesmu, ispisala list pun svoje nezrele ljubavi. Divila sam se tom biću, ne zbog toga što sam mislila da jeste, već zato što me je navelo da osećam drhtavicu, mučninu od onih silnih “leptirića” koji bi se migoljili po stomaku kada bih ga videla. Skoro sam naišla na tu pesmu pa me podsetila da napišem nešto o njoj, jer sada je razumem bolje nego ikada. Moram da priznam da sada zapravo mnogo bolje razumem stvari koje tada nisam mogla, jednostavno bila sam mala, tužno mala. Sada sam zahvalna što sam takvu vrstu zaljubljenosti osetila baš tada i što me nije bilo sramota da pošaljem pesmu, jer život te navede na ljude iz proslosti i oni se nekom magijom vrate u tvoj život makar i na milisekund. Oni sada nisu više deo vaše mučnine, ali su svakako lepa uspomena. I vi ste njima, najviše zbog pesme koja je ostala večna i traje duže od svake druge uspomene. Vi ste mozda njihova prva i poslednja pesma. Ona je dokument vaše zaljubljenosti i vaših godina. Znala sam je napamet, a sada jedva mogu da se setim prvog reda.
Nismo svi isti neki od nas pišu kada su srećni, a mnogi kada su tužni. Ja sam svakako pisala dan, noć nije mi bilo bitno kako se osećam, bilo mi je bitno da uspem rečima da verodostojno prenesem to kako se osećam. Pojma nisam imala zašto to radim. Daću vam jedan savet, svaki put pišite i u svakoj situaciji. Pišite i ako ne znate da pišete, pišite jer su reči samo vaša emocija, i nijedna već napisana pesma ne može da opiše kako se osećate. Ta pesma ili priča je vaš glas. Vaša uspomena. Nije loše ako kažete iskreno nekome šta osećate. Iskrenost se uvek ceni više od laganja i više od toga što ste ispali kul i korektni, prema osobi koju ste izabrali da volite ili ste je voleli.

WhatsApp Image 2018-10-25 at 11.30.57.jpeg

Pišite i ako ne znate da pišete, pišite jer su reči samo vaša emocija, i nijedna već napisana pesma ne može da opiše kako se osećate. Ta pesma ili priča je vaš glas. Vaša uspomena.

Published by Jovana Mitić

I'm a journalist and wannabe blogger! Eternal romantic. Sad storyteller‚ Song writer Social media menager Sales manager Actress Piano player

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: